Тези дни в сградата на РДПБЗН - Варна се проведе oбластния

...
Тези дни в сградата на РДПБЗН - Варна се проведе oбластния
Коментари Харесай

Отличиха деца от Варна, участвали в арт конкурса С очите си видях бедата

Тези дни в постройката на РДПБЗН - Варна се проведе oбластния стадий на Международния конкурс за детска рисунка " С очите си видях бедата ". Той бе проведен от РДПБЗН - Варна в партньорство с Регионално ръководство на образованието Варна, оповестиха за Varna24.bg от МВР-Варна.

Целта на състезанието е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в международен мащаб, съществени знания за рисковете от бедствия, както и дейностите на единната избавителна система.

През тази година децата и учениците, както и техните преподаватели демонстрираха огромна интензивност и като резултат  в състезанието участваха 293 рисунки, от разнообразни образователни заведения във Варненска област.

Рисунките на младите гении се оцениха от комисия назначена със заповед на началника на РУО - Варна, като представители на уредниците от РДПБЗН - Варна бяха контрольор Павел Пачев и контрольор Генчай Салим в група " Превантивен надзор и превантивна активност " на бранш " Превантивна и контролна активност ".

Комисията откакто се събра в цялостният си състав, прегледа и оцени показаните рисунки от учебните заведения на Варненска област и  извърши следното класиране:

В първа категория, първа възрастова група - от 7 до 10 години на първо място се класира Мелиса Иванова Алексиева на 8 години от ОУ,,Св. Патриарх Евтимий “ - гр. Варна. В същата възрастова група на второ място е Калина Александрова Янева на 8 години, от ОУ,,Захари Стоянов “  - гр. Варна. Трето място завоюва Николай Красимиров Емилов на 8 години от ОУ,,Св. Св. Кирил и Методий “ - с. Старо Оряхово.

В същата категория, във втората възрастова група от 11 до 13 години, преди всичко се класира  Кристиан Георгиев Станчев на 11 години от  ОУ,,Панайот Волов “ - гр. Варна. Второ място завоюва Васил Калоянов Дипчиков на 12 години от ОУ ,,Черноризец Храбър “ - гр. Варна. На третото  място се класира Йоана Драгомирова Йорданова на 12 години от ОУ " Захари Стоянов “- гр. Варна.

В първа категория, в третата  възрастова група от 14 до 18 години преди всичко се класира Ивана Недялкова Томова на 15 години от СУ,,Васил Левски “ - Девня. На второ място се класира Емилия Емилова Енева на 16 години от  ПГГСД,,Николай Хайтов “ - гр. Варна. Третото място завоюва Станислава Емилова Христова на 15 години от СУ,,Васил Левски “ - гр. Девня.

Ръководството на РДПБЗН – Варна, кани за награждаване с орден и грамота младите гении, заели призови места в състезанието, както  и техните родители и ръководители, което ще се организира на 23.05.2023 година от 12.00 ч в постройката на РДПБЗН – Варна, бул. " Сливница “ №159. Съгласно регламента, класиралите се рисунки на призовите места в регионалния стадий ще бъдат изпратени за присъединяване в националният стадий на състезанието " С очите си видях бедата ", който ще се организира през месец юни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР